До кінця року в обласному онкодиспансері з’явиться лінійний прискорювач

17.11.2021

Про це заявив сьогодні начальник управління охорони здоров’я ОДА Сергій Бутенко  під час інспектування керівниками Сумщини ходу будівельних робіт в КНП СОР «Сумський обласний онкологічний диспансер».

«Спільними зусиллями керівників області та депутатського корпусу обласної ради, завдяки благодійникам, триває величезний проєкт стосовно приведення онкологічного диспансеру до сучасних норм, – зазначив начальник управління охорони здоров’я ОДА Сергій Бутенко. – Головне – що триває не лише повна реконструкція, а й те, що тут будуть впроваджені сучасні методи лікування. До кінця року вже надійде лінійний прискорювач з комп’ютерним томографом для променевого лікування онкозахворювань».

Нагадаємо, нині Сумщина займає третє місце в Україні за рівнем захворюваності на онкології. Діагноз «рак» мають 38 тисяч жителів області і лише за перше півріччя поточного року приріст склав 2 тисячі людей.

Проєкт реконструкції території онкологічного диспансеру передбачає не лише заміну чи ремонт будівель, а й створення парку, каплички, харчоблоку, зон відпочинку та паркування для автомобілів. Після того, як лікарі та хворі зможуть переїхати у нові чи реконструйовані будівлі, старі корпуси на території онкодиспансеру будуть зруйновані. Загальна кошторисна вартість на початок будівництва складала 11,5 млн грн, а після коригування – майже 10 млн грн. Підрядником виступило ТОВ «СПЕЦТЕХСТРОЙ». У 2021 році на цей об’єкт виділено понад 4,2 млн грн. Це кошти ДФРР та обласного бюджету. Наразі будівельна готовність об’єкту складає 99%.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: