Відпочинок на морі в Україні: відомі курорти зняли у 3D з повітря

18.11.2021

У мережі запустили унікальні 3D-тури популярними морськими рекреаціями України, зняті з висоти пташиного польоту. До об’єктиву камери медіа-ентузіастів потрапили Арабатська Стрілка та Урзуф на Азовському морі, а також Залізний Порт – на Чорному. Ці курорти презентували онлайн у вигляді докладних високоякісних сферичних панорам, що демонструють особливості їхнього узбережжя, курортної забудови, відомі фотолокації, а також популярні зони відпочинку. Ця ініціатива спрямована на приваблення інтересу до вітчизняного моря та має велике практичне значення для туристів під час вибору місця відпочинку, повідомляють Подробиці.

Кожен з нових 3D-турів є комплексом сферичних панорам, створених за допомогою багатокадрової аерозйомки з деталізацією в 240 мегапікселів. Даний формат дозволяє показати реальну картину курортів, не з вигідного ракурсу, а такою, якою вона є насправді. До того ж, завдяки можливості двадцятикратного наближення можна в деталях розглянути практично всі об’єкти, які цікавлять.

Під час онлайн-подорожі можна побачити особливості розташування ліній забудови з базами відпочинку, готелями та пансіонатами, візуально оцінити ширину та рівень оснащеності місцевих пляжів, розглянути об’єкти інфраструктури, а також місця відпочинку та фото-локації, популярні серед відпочивальників.

Так, 3D-екскурсія Арабатською Стрілкою, представлена ​​у вигляді 19 сферичних панорам, розбитих на 4 блоки. Кожен блок відповідає конкретному населеному пункту на косі – Генічеській Гірці, Щасливцевому чи Стрілковому, а також окремий блок присвячений Генічеську. Для створення зйомка проводилася на висоті від 5 до 500 м.

Вона знайомить туристів з такими місцями та об’єктами:

у Генічеську – парк сімейного відпочинку «Алея казок», набережна та центральний пляж, початок Арабатської Стрілки, автомобільний міст, який веде на косу, та старовинний залізний міст через протоку Тонку;

у Генгірці – загальний вигляд готелів та баз відпочинку на тлі пляжів та моря, обладнаний пляж, луна-парк в районі готельного комплексу «PapaDeMore» та територія комплексу, аквапарк та купол дельфінарію «Оскар», корпуси водолікарні «Гаряче Джерело», панорами знаменитого рожеве озеро крупним планом і на тлі сусідніх водойм;

у Щасливцевому – 100-метрову торгівельно-розважальну зону в центрі села, пляжі, гаряче джерело, штучні озера вздовж берегової лінії, а також українське «Мертве море»;

у Стрілковому – просторі пляжі в районі кемпінгу «Р.А.С.А» та вид на курортну забудову в районі 40-го км Арабатської коси.

Даний 3D-тур представлений на сайті туристичного медіа-проєкту arabatka.ua.

3D-тур Урзуфом включає сферичну панораму самого курорту, а також сусідніх курортних сіл, розташованих на березі Азовського моря в Донецькій області – Юр’ївки, Ялти, Білосарайської коси та Мелекіного.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: