Сумський депутат: «У Верхній Сироватці за голоси розраховуються землею та посадами»

19.11.2021

Депутат Верхньосироватської ОТГ та голова комісії з питань законності Геннадій ПОНОМАРЕНКО на своїй сторінці в Фейсбук прокоментував факт притягнення поліцією до корупційної відповідальності депутата цієї сільради Олександра Демченка за голосування про виділення землі своїй тещі.

«На п’ятій сесії сільради, питання 43, 47, 48 – три депутати отримали по два гектара землі. «Плеяда» депутатів отримали посади секретаря сільської ради, начальника фінуправління, начальника відділу ЖКГ, начальника відділу освіти молоді та спорту, діловодом стала дружина депутата, голів постійних комісій з питань бюджету та ЖКГ. Інші отримали квоти на тендери, проведення ремонтів і т.д. Усе це лягло на важелі. З одного боку чесне служіння людям, а з іншого – комерційна заангажованість. Але в дитинстві ми навчалися, дивлячись казки, що добро завжди перемагає зло», – резюмував Геннадій ПОНОМАРЕНКО.

Нагадаємо, що стосовно депутата Верхньосироватської сільської ради Олександра ДЕМЧЕНКА 16.11.21 поліцією складено два протоколи про вчинення корупційних дій. Останній, всупереч закону проголосував за рішення про виділення своїй тещі (Скорик В.Ф.) 2 гектарів землі. За даними НАЗК активи Демченко О.І. в понад десять разів перевищують доходи. На виборах він був самовисуванцем у восьмому окрузі (с. Новоселиця Верхньосироватської ОТГ), наразі входить до депутатської більшості голови сільради Зої НЕЧИПОРЕНКО.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: