Справу організації побиття сумських нардепів прокуратура просить направити на новий розгляд

23.11.2021

Сумська обласна прокуратура подала апеляцію на рішення Зарічного районного суду міста Суми про закриття провадження у справі організації побиття двох народних депутатів України – Михайла Ананченка та Тетяну Скрипку. Про це розповіла речниця прокурора області Наталя Науменко.

“Ми вважаємо, що обвинувальний акт був направлений до суду з дотриманням усіх строків і з відповідностями до вимог Кримінально-процесуального Кодексу України. Відтак ми направили до апеляційного суду скаргу і наполягаємо на скасуванні того рішення суду і направлення кримінального провадження на новий судовий розгляд”, – сказала Наталя Науменко.

Рішення про закриття провадження суд виніс 18 листопада, ухваливши: доводи захисту про порушення прокуратурою строків досудового розслідування вмотивовані.

Справа стосується голови обласного осередку ВО “Свобода” Миколи Аліфанова. Його прокуратура обвинувачувала в організації нападу на двох нардепів, обраних від Сумщини за списками партії “Слуга народу” – Тетяну Скрипку та Михайла Ананченка.

«У рамках даного кримінального провадження був свідком. Прийшов до зали суду, дав свідчення стосовно тієї інформації, що мені відома. Наскільки я розумію, мабуть, буде апеляція. І коли буде остаточне: чи апеляційне, чи касаційне – тоді будемо спілкуватися на цю тему», – сказав Михайло Ананченко.

Тетяна Скрипка коментувати закриття провадження не стала. «Винний повинен бути покараний. На це є суд і суд хай вирішує», – відповіла вона.

18 листопада після рішення суду про закриття провадження Микола Аліфанов говорив, що ця історія забрала в нього два роки і 11 місяців життя.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
01.05.2024 Договір оренди комерційної нерухомості: як його правильно оформити
01.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 30 вибухів
01.05.2024 Нардеп Михайло Ананченко розповів деталі про роботу проєкту «Код пам’яті»
01.05.2024 6 місяців вважали зниклим безвісти: у Ромнах попрощаються із полеглим захисником Сергієм Передрієм
01.05.2024 У Сумах до Великодня влаштовують благодійний майстер-клас
01.05.2024 В одному з сумських будинків немає світла через стоки в підвалі

Коментарі: