У сумських ковідних лікарнях встановлять кисневі станції

23.11.2021

Управління охорони здоров’я має опрацювати питання встановлення в лікувальних закладах громади обладнання, яке виробляє кисень.

«Є перелік закладів, де кисневі станції будуть встановлені за рахунок державних коштів. До цього переліку потрапили два наші лікувальні заклади – КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона» та КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди». Інші заклади, у нас їх залишається три таких, що, дійсно, потребують такого обладнання для зняття напруги щодо забезпечення киснем. Це стосується КНП «Клінічна лікарня № 4», КНП «Клінічна лікарня № 5» та КНП «Центральна міська клінічна лікарня». Зараз оголошено торги на розробку проєкту по лікарні № 5, такі ж тендери будуть проведені і для решти двох лікарень. Умовою для отримання вищезгаданого обладнання за рахунок державних коштів для тих двох закладів, які увійшли до переліку для фінансування з держави (КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона» та КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди»), є проєктування, ці роботи вже ведуться», – повідомила під час апаратної наради начальник управління охорони здоров’я Олена Чумаченко.

Роботи зі встановлення кисневих станцій за рахунок Державного бюджету у двох лікувальних закладах Сумської громади вестимуться наступного року. Орієнтовно відомо, що їхня потужність буде 450–500 л кисню, який виробляється за хвилину.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
01.05.2024 Договір оренди комерційної нерухомості: як його правильно оформити
01.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 30 вибухів
01.05.2024 Нардеп Михайло Ананченко розповів деталі про роботу проєкту «Код пам’яті»
01.05.2024 6 місяців вважали зниклим безвісти: у Ромнах попрощаються із полеглим захисником Сергієм Передрієм
01.05.2024 У Сумах до Великодня влаштовують благодійний майстер-клас
01.05.2024 В одному з сумських будинків немає світла через стоки в підвалі

Коментарі: