Охтирчани сумніваються в обґрунтованості тарифу на проїзд у маршрутках

23.11.2021

Українці вже звикли виживати в режимі тотального здорожчання. Цінники в магазинах  та суми в платіжках на комірне підвищуються набагато швидше, аніж зарплатня. В Охтирці чи не щомісяця виконком затверджує нові тарифи, і звичайно ж в сторону здорожчання.

18 серпня поточного року на засіданні виконкому Охтирської міськради було прийняте рішення про «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в режимі маршрутного таксі». Відповідно до цього рішення охтирчани та гості міста змушені сплачувати за проїзд на 30 % більше, адже вартість проїзду одразу зросла з 6 до 8 гривень.

Один з депутатів  Охтирської міськради восьмого скликання  підготував звернення на ім’я міського голови Павла  Кузьменка з проханням надати повний розрахунок ціноутворення тарифів та призупинити дію вищевказаного рішення до повного доопрацювання даного питання профільною комісію.

У відповіді на звернення йдеться про те, що в 2021 році розрахунковий тариф перевізників по кожному маршруту складає від 8,10 грн. до 12,16 грн. Відповідно до висновків незалежного ліцензованого аудитора розрахункові тарифи перевізників є економічно обґрунтованими. І все через підвищення цін на паливо, мастильні матеріали та мінімальної зарплатні. Для зручності пасажирів перевізники надали згоду на встановлення єдиного для усіх маршрутів тарифу в розмірі 8 грн. Щодо дітей, то учні 1-4 класів в навчальний період сплачують за проїзд в розмірі 4 грн.

Також без компенсації з місцевого бюджету перевізники маршрутних таксі взяли на себе добровільне зобов’язання здійснювати  в усі дні, окрім святкових та вихідних, безкоштовне перевезення без обмеження місць: дітей до 6 років, дітей-інвалідів, дітей загиблих учасників АТО та по одному місцю для учасників бойових дій і пенсіонерів до 1 січня 2022 року.

okhtyrka.online

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: