У сумських центрах вакцинації відкрили пункти команди підтримки Дії

23.11.2021

Відтепер у ТРЦ «Мануфактура», ТРЦ «Київ» та ТЦ «Епіцентр» у Сумах в центрах масової вакцинації волонтери консультуватимуть жителів Сумщини щодо роботи в застосунку Дія та на сайті Дія. Один із таких пунктів команди підтримки Дії в ТРЦ «Мануфактура» відвідав керівник із розвитку електронних послуг Міністерства цифрової трансформації України Мстислав БАНІК.

«У мене відрядження по всіх містах України і основне завдання − відвідування пунктів команди підтримки Дії, − розповів Мстислав Банік. Карантинні обмеження змусили всіх нас щоденно користуватися COVID-сертифікатами, і деяким людям, зокрема людям літнього віку, необхідні підказки, як авторизуватися та працювати в Дії. Звісно, ми спростили цей процес як могли, зробили, що навіть люди, які мають паспорт-книжечку, можуть створити COVID-сертифікат у мобільному застосунку. Але питань все одно виникає чимало. Тож ці пункти вкрай необхідні зараз».

За його словами, пункти команди підтримки Дії, потрібні не лише, щоб допомогти людям встановити Дію та згенерувати сертифікати, а й для того, щоб показати їм, якими ще послугами можна користуватися в Дії. Крім того, буває, що через велике навантаження лікар десь помилився і через цю помилку людина не може підтягнути COVID-сертифікат. Команда підтримки Дії, маючи заздалегідь уже пропрацьовані вірогідні сценарії, може підказати людині, що їй робити далі.

«По Україні близько 900 пунктів команди підтримки − це і власне пункти підтримки в центрах вакцинації і ЦНАПи, де також можна отримати консультації, − додав Мстислав Банік. − На Сумщині поки що три точки команди підтримки. Але їх буде більше».

Заступник голови облдержадміністрації Андрій БІРЮКОВ наголосив: «Ми повністю підтримуємо ініціативу щодо розгортання таких пунктів. У рамках своєї компетенції допомагаємо цьому процесу. Дякую нашим закладам вищої освіти, які відгукнулися на наше прохання надати волонтерів. Студенти із задоволенням виконують цю роботу».

Як повідомила радник голови Сумської облдержадміністрації із питань інноваційних технологій Ольга ЗАЛОГА, пункти команди підтримки Дія будуть відкриті в трьох місцях − ТРЦ «Мануфактура», ТРЦ «Київ» та ТЦ «Епіцентр». Графіки роботи цих пунктів узгоджуються в залежності від графіків навчання студентів-волонтерів. Також буде відкритий такий пункт в Шостці, ідуть перемовини з волонтерами в містах Конотоп та Ромни.

«До речі, якщо у Вас є бажання доєднатися до такої роботи, ми всіх запрошуємо і будемо раді бачити. Проведемо навчання онлайн, додамо вас до чату підтримки, в якому волонтери можуть швидко знайти вирішення проблем, які цікавлять відвідувачів цих пунктів», − наголосила Ольга Залога.

Одним із волонтерів пункту команди підтримки Дії в ТРЦ «Мануфактура» є другокурсник спеціальності «Кібербезпека» Сумського державного університету Роман ЄВТУШЕНКО. Волонтер розповідає, що вони із однокурсниками вже пройшли навчання за матеріалами, наданими Мінцифри, і знають, як допомагати людям в Дії.

Четвертокурсник СумДУ Євген ОМЕЛЬЧЕНКО теж погодився бути волонтером і відразу ж в перші хвилини роботи його попросили про допомогу. Сумчанка просила допомогти зареєструватися в Дії, адже має лише паспорт-книжечку і не знає, як це зробити самотужки. Волонтер надав їй необхідну допомогу і запросив жителів області приходити в пункти підтримки Дії за консультаціями.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: