На в’їзді до Глухова встановлюють розумну систему зважування та фіксації швидкості автомобілів

24.11.2021

На в’їзді до Глухова зі сторони Шостки почали монтувати сучасний комплекс WIM. Передбачається, що він запрацює уже в другій половині грудня.

WIM – це розумна система збору інформації про транспортні засоби, які переміщуються по автомобільним шляхам. Комплекс цілодобово моніторить навантаження на дороги. Спеціальне обладнання встановлюється в дорожнє покриття, а також на металоконструкціях зверху. Датчики фіксують параметри транспортного засобу (вагу, габарити та номерні знаки) та навіть проєктують 3D-модель автомобіля.

– Система автоматично визначатиме не лише загальну вагу, вагу осей та відстань між ними, а й фіксуватиме перевищення швидкості як вантажівок, так і легкових автомобілів. Також у конструкцію вмонтовані датчики температури. Тепер інспекторам не потрібно буде виїжджати та обмежувати рух великогабаритного транспорту у спеку. Дані про порушення передаються у програмний центр обробки інформації. Потім їх отримує Служба безпеки дорожнього руху та надсилає штрафи, – зазначає прессекретар Служби автомобільних доріг у Сумській області Лілія Кошина.

Обійти WIM неможливо. Комплекс перекриває дорогу по всій ширині. Зупинятися автомобілям не потрібно, всі параметри фіксуються під час руху, навіть на швидкості до 140 км за годину.

– Майданчик для динамічного зважування транспортних засобів складається з опорної конструкції, датчиків, вбудованих у дорожнє покриття, апаратної шафи з електронним обладнанням, камери для автоматичного розпізнавання номерних знаків, камер загального огляду і лазерних сканерів. Кожний вимірювальний майданчик WIM обладнаний джерелом безперебійного живлення, – пояснює головний інженер компанії-підрядника ТОВ “Інтер-Форт” Володимир Максим.

До нового року на Сумщині встановлять такі ж системи у Кролевці, Сумах, Ромнах, у наступному – в Конотопі.

Нагадаємо, з 1 жовтня на законодавчому рівні передбачено впровадження автоматичної фіксації перевищення вагових норм. По Україні вже встановлено близько 50 систем WIM.

Simdniv Hlukhiv

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: