Краснопільські рятувальники двічі приборкували пожежі в житлових будинках

25.11.2021

24 листопада о 07:53 до Служби порятунку «101» надійшла інформація про пожежу в приватному житловому будинку по вул. Пушкіна в смт Краснопілля Сумського району. Телефонував сусіди, які побачили дим, що виходив з під покрівлі.

За п’ять хвилин на місце виклику прибув черговий караул 4-ї державної пожежно-рятувальної частини. Через сильне задимлення вогнеборці працювали у захисних апаратах. На даху будівлі відбувалося тління дерев’яного перекриття. О 08:10 пожежу локалізували, а о 08:32 – ліквідували.

Вже 25 листопада о 03:40 краснопільські рятувальники були викликані на пров. Спаський, де виникла аналогічна ситуація. О 03:53 загоряння на покрівлі локалізували, а о 04:12 – ліквідували.

Як було встановлено, виявила пожежу господарка, яка прокинулася від запаху диму. Жінка покликала сусіда на допомогу, проте потрапити до безпосереднього осередку пожежі люди не змогли, і лише після цього викликали рятувальників.

Всього на гасіння цих двох пожеж залучалося 10 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

За попередніми висновками фахівців, припустима причина загорянь – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Для запобігання таким випадкам неухильно дотримуйтесь правил використання обігрівальних приладів, слідкуйте за їх станом та вчасно усувайте виявлені несправності. І у жодному разі, при виявленні ознак пожежі не зволікайте, телефонуйте на лінію «101»!

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: