На Сумщині триває обстеження медакладів щодо забезпечення їх функціонування при аварійних ситуаціях

25.11.2021

Згідно рішення позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на території Сумщини тривають комісійні обстеженя на предмет наявності автономних джерел живлення в медичних закладах області.

Зокрема, 24 листопада в м. Суми комісія у складі представників Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області, управління охорони здоров’я облдержадміністрації, АТ «Сумиобленерго» побувала в комунальних некомерційних підприємствах обласної ради: «Сумський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення » «Сумська обласна клінічна лікарня» та «Сумський обласний онкологічний диспансер».

Співробітники даних закладів продемонстрували дизельні електростанції, які будуть забезпечувати автономне електроживлення медичним закладам в разі їх аварійного відключення від централізованого електропостачання. Дані генератори у разі необхідності автоматично приводяться в дію.

Також комісія ознайомилася з роботою електрогосподарства об’єктів у штатному режимі, з технічною та іншою документацією щодо встановлення, використання автономних джерел живлення, призначення відповідальних за їх роботу та розроблення інструкцій для обслуговуючого персоналу щодо дій на випадок аварійного відключення електропостачання.

Відповідні комісійні обстеження проводяться по всій області для забезпечення безперебійного, надійного електропостачання медичних закладів Сумщини та оперативної організації роботи в автономному режимі при аварійних ситуаціях.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: