Мер Шостки звернувся до керівництва “Укрзалізниці” з вимогою відновити поїзди з Києва та Сум до Шостки

25.11.2021

Як ми повідомляли раніше, з 22 листопада «Укрзалізниця» скасувала одразу два регіональні експреси з Шостки до Києва. Так, припинили їздити ранковий та полуденний поїзди №774/773 та №784/783.

Із 12 грудня скасовують і вечірній поїзд №778/777.

Одразу після оприлюднення цієї інформації міський голова Шостки Микола Нога направив листи-звернення до голови правління АТ «Укрзалізниця» Олександра Камишіна та члена правління АТ «Укрзалізниця», директора філії пасажирська кампанія Олександра Перцовського.

Микола Нога зазначає, протягом останніх 15 років формувався пасажиропотік між містами Шостка, Ямпіль, Середино-Буда, Дружба, Глухів, Кролевець, Конотоп, Бахмач та Київ. Щойно оголосили про повернення студентів до очногої форми навчання, як в «Укрзалізниці» вирішують суттєво скоротити кількість потягів до столиці. Люди обурені таким рішенням.

«Після посилення правил перевезення, коли пасажири повинні мати негативні ковід-тест або щеплення, пасажиропотік дійсно дещо знизився. Але на сьогодні 47% жителів громади щеплено. Жителі Сумщини та Чернігівщини щоденно їдуть до лікувальних закладів, місць роботи, навчання, в інших справах і час відправлення та прибуття потягів був дуже зручним для пасажирів…

Враховуючи численні звернення жителів Шосткинської громади, недопущення соціального вибуху просимо Вас відновити рух поїздів №783/784 та №777/778 сполученням Київ-Шостка-Київ», – йдеться у зверненні міського голови.

Крім цього, Микола Нога прохає Олександра Перцовського посприяти у відновленні потяга з Сум до Шостки, який було скасовано ще минулої весни.

Повний текст листів наводимо нижче.

Шостка.Info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: