Олександр Стрельченко: Команда ОП-ЗЖ готова допомогти міській владі Сум вирішити питання з подачею тепла

26.11.2021

Сумська команда ОП-ЗЖ готова надати міській владі обласного центру стратегію розвитку та функціонування комунальної теплоенергетики, яка містить декілька варіантів  забезпечення третини мешканців міста теплом. Про це повідомив голова Сумської регіональної організації ОП-ЗЖ Олександр Стрельченко.

На даний час 80 тис. мешканців обласного центру через борги теплопостачальної компанії досі не мають тепла у квартирах. Щоб вирішити цю багаторічну проблему, потрібна стратегія розвитку та функціонування комунальної теплоенергетики, переконаний опозиціонер.

«Перший варіант – прийняти у власника, який обіцяв зробити це безкоштовно, на баланс міста Котельню північного промвузла з боргами. Це дешевше, ніж продовжувати накопичення боргу. Другий варіант – побудувати нову модульну котельню. Її вартість становить не менше 300 млн грн. Третій – побудувати реверсну перемичку», – розказав Олександр Стрельченко.

Після того, як міська влада обере оптимальний, команда опозиціонерів готова направити для допомоги фахівців у сфері теплоенергетики. Варто зауважити, що на даний час загальна сума боргу СНВО, якому належить Котельня північного промвузла, становить майже 400 млн грн. З них 352 млн грн – це борг за газ і 22 млн грн – пеня і штрафні санкції. Ще близько 40 млн грн боргу підприємство має за розподіл природного газу.

Зі слів заступника міського голови Сум Миколи Войтенка, нині міськрада опрацьовує запропоновані ОП-ЗЖ варіанти виходу з кризи.

«Щоб вивчити питання, сформували робочу групу за участі спеціалістів зі сфери теплопостачання, енергетики й комунального господарства, а також проектних організацій, інститутів та окремих фахівців. Уже до кінця року робоча група має дати висновок про оптимальний для міста варіант. Роботи будуть розпочаті одразу, щоб у наступний опалювальний сезон увійти без сюрпризів», – наголосив Микола Войтенко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: