Сумські лікарні пройшли перевірку стану електропостачання

26.11.2021

В управлінні охорони здоров’я відбулася нарада за участі керівництва міста та лікарень, на якій розглядали питання забезпечення закладів медицини Сумської міської територіальної громади безперебійним енергопостачанням і киснем власного виробництва.

Розпочинаючи нараду, заступник міського голови Тамара Іщенко повідомила про те, що міським головою Олександром Лисенком поставлено завдання забезпечити сумські лікарні обладнанням, яке виробляє кисень. Цей напрямок, зазначила посадовець, наразі один із надважливих, адже пандемія COVID-19 диктує умови, серед яких наявність кисню для лікування хворих, безперебійне постачання якого може забезпечити влаштування в медичних закладах кисневих станцій.

«Наявність кисневих станцій додатково до кріоциліндрів і балонів допоможе нам уникнути проблем і перепадів, які ми відчували протягом третьої хвилі коронавірусної інфекції», – зазначила заступник міського голови.

Під час наради на прикладі обладнання одного з виробників ознайомилися з технічними параметрами відповідних пристроїв та обговорили інші моменти, пов’язані з його розміщенням та функціонуванням. Це необхідно для того, щоб точно визначитися з вимогами, які будуть зазначені в тендерній документації під час закупівлі устаткування коштом бюджету громади. Відповідне придбання планують провести для трьох із п’яти лікувальних закладів, які надають допомогу хворим на COVID-19, але не потрапили до переліку тих, яким відповідне придбання планує забезпечити держава.

Порушили на нараді й питання безперебійного енергопостачання лікарень. Начальник міського відділу управління ДСНС України в Сумській області Ігор Кирьянов повідомив, що медичні заклади громади успішно пройшли перевірку стану електропостачання та забезпечення роботи на випадок аварійних ситуацій. Попри це, заступник міського голови доручила керівникам лікарень тримати це питання на постійному контролі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: