Центральна влада в чергове не впоралася з організацією протиепідемічних заходів, – Олександр Стрельченко

27.11.2021

«Зараз ми вийшли на менші цифри захворюваності на ковід, ніж були ще тиждень тому. Але щоденна кількість 700 інфікованих по області – все одно вражає, тому проблема залишається. Перед медиками досі існують борги із зарплат, не вистачає медпрепаратів та кисню, висока кількість смертей – Україна за цим показником займає 11 місце в світі, а вакцинація йде повільними темпами». Про це в ефірі телеканалу АТВ заявив голова Сумської регіональної  організації ОП-ЗЖ Олександр Стрельченко.

Він наголошує, що під час минулої сесії обласної ради було направлено звернення до вищого керівництва країни. У ньому депутати просили ще у поточному році збільшити субвенції місцевим бюджетам для проведення профілактичних заходів у боротьбі з коронавірусом, при прийнятті бюджету 2022 збільшити зарплату медикам, закупити необхідне обладнання для лікарень. Але депутатське звернення залишилося без реагування.

На місцевому рівні, каже заступниця Сумського міського голови, представниця ОП-ЗЖ Тамара Іщенко, кошти виділяються. Закуплені апарати ШВЛ, рентгенапарати, комп’ютерний томограф для міської центральної лікарні.

«Міська влада, депутатський корпус робить все для того, аби підтримати медичну галузь. Але цього замало. Медики працюють на межі своїх сил. Не вистачає медикаментів, обладнання, мала зарплата», – каже Тамара Іщенко. Тому, запевняє, державна підтримка сьогодні край необхідна.

Опозиціонери переживають, що у програмі медгарантій на кінець року може не вистачити коштів для виплат медустановам. Не кращі прогнози й на рік наступний. А всю відповідальність центральна влада прагне перекласти на місцеву.

«Все це свідчить про те, що влада в чергове не впоралася з організацією протиепідемічних заходів. Ризики для життя і здоров’я українських громадян залишаються вкрай високими. У керівників країни немає антикризової програми. Ми закликаємо уряд включитися в роботу, а парламент повернутися обличчям до потреб медицини та медиків. Галузь охорони здоров’я – це не та сфера, де можна економити. Особливо під час пандемії», – резюмував Олександр Стрельченко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: