До інфекційного відділення Шостки масово надходять вакциновані пацієнти

28.11.2021

Як проінформувала завідувачка інфекційним відділенням Центральної районної лікарні в Шостці Тетяна Тупикова, у вересні до відділення було госпіталізовано 113 пацієнтів з COVID-19, із них 14 – померло, у жовтні – 233 (померло 50), у листопаді – 180 (46).

Медик порівняла дані щодо госпіталізації у 2020 і 2021 роках. «…Статистика, на жаль, говорить про те, що коронавірусна інфекція не тільки не затихає, а й має масштабне зростання», – зазначає медик. За її інформацією, цьогоріч до інфекційного відділення було госпіталізовано 930 людей, з них 141 пацієнт помер, у 2020 р. – 324 людини (26 летальних випадки). У минулому році у віковій категорії до 40 і 50 років не було ні одного померлого пацієнта. На жаль, нинішнього року серед пацієнтів до 40 років зафіксовано 3 летальних випадки, до 50-ти – 4 померлих. Вікова група, в якій найвища смертність – 70 +.

Тетяна Тупикова повідомила, що у вересні до інфекційного відділення ЦРЛ було госпіталізовано 2 вакцинованих пацієнта (всі вони вижили), у жовтні – 19 людей із вакцинальним анамнезом, з яких 2 пацієнта померло (вони не встигли завершити повний курс вакцинації), у жовтні – 31 людина (всі вони з незавершеною вакцинацією). «Тобто підвищилось бажання людей щепитися, і це позитивно, але ми бачимо зростання хвилі захворюваності і ці люди не встигли набути імунітет, який би їх захистив від коронавірусної інфекції», – каже вона.

За інформацією медика, серед вакцинованих пацієнтів, які поступили до інфекційного відділення ЦРЛ, найбільша кількість вакцинована «Коронаваком». Було госпіталізовано лише 1 пацієнта, який щеплений «Модерною» (його госпіталізували у жовтні). Він виписаний… Госпіталізували по 2 пацієнта, які були вакциновані «Файзером» та «Астразенекою».

В інтерв’ю медик зазначила, що матеріально-технічна база інфекційного відділення постійно вдосконалюється. У цьому році було зроблено капітальний ремонт даху. У зв’язку зі зменшенням кількості госпіталізованих, з наступного тижня планується капремонт декількох палат на першому поверсі інфекційного відділення.

Подробиці – у сюжеті:

Нагадаємо, за минулу добу COVID-19 підтвердили у 286 жителів Сумщини.

shostka.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: