Держпродспоживслужбу в Сумській області хотіли оштрафувати на 34 тисячі

28.11.2021

Одним із напрямків діяльності Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області є проведення контролю за дотриманням профілактичних та протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання щодо запобігання поширення на території Сумської області гострої респіраторної хвороби COVID-19.

У ході таких заходів спеціалістами Головного управління перевіряється отримання таких основних вимог, як: проведення температурного скринінгу працівників, забезпечення засобами індивідуальної гігієни (рукавичками, масками), наявність антисептичних засобів для обробки рук, проведення прибирання та дезінфекції приміщення тощо. За результатами контролю суб’єктам господарювання надаються рекомендації, виконання яких є обов’язковим в умовах поширення COVID-19 з метою захисту населення від смертельно небезпечної хвороби.

Так, спеціалістами Конотопського міськрайонного управління Головного управління під час протиепідемічного обстеження одного із закладів громадського харчування було виявлено недотримання санітарно-гігієнічних та протиепідемічних вимог та було складено акт, в якому викладені пропозиції щодо дотримання вимог санітарного та протиепідемічного законодавства.

Не погоджуючись із вказаним актом, суб’єкт господарювання звернувся до Сумського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом щодо визнання дій спеціалістів Конотопського міськрайонного управління Головного управління незаконними та скасування акту заходу контролю. Разом з тим, позивач заявив також вимогу про стягнення за рахунок бюджетних асигнувань Головного управління 34,2 тис. грн судових витрат.

Головним управлінням у ході судового розгляду було доведено законність проведення протиепідемічного заходу щодо протидії поширення COVID-19. У зв’язку з цим рішенням Сумського окружного адміністративного суду відмовлено у стягненні з Головного управління 34,2 тис. грн.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: