У Роменській громаді хочуть зменшити тарифи на тепло

29.11.2021

Роменській міській раді наголошено на необхідності розглянути на найближчому засіданні виконавчого комітету питання щодо застосування тарифів для населення на рівні опалювального сезону 2020/2021 років. Про це у Фейсбуці повідомляє голова Роменської районної державної адміністрації Денис Ващенко після онлайн-наради із заступником голови Сумської ОДА Оленою Бойко.

Нагадаємо, що 15 вересня рішенням виконкому міськради підвищили тарифи на тепло, яке у громаді подають два підприємства: КП «Ромникомунтепло» (до 2444,32 грн/Гкал (з ПДВ) та «Ромнитеплосервіс» (до 2231,27 грн/Гкал ( з ПДВ).

Очільник району аргументує, що 30 вересня під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, яке відбулося в Києві під головуванням Президента України Володимира Зеленського, підписано Меморандум про не підвищення рівня тарифів. Цим документом визначається, що для незмінності тарифів у 2022 році держава спрямує до місцевих бюджетів надходження від податку з доходів фізичних осіб у розмірі 4%, що становитиме не менше 11 млрд грн.

Також Ващенко додає, що акциз із пального в розмірі 13,44% у 2022 році залишатиметься в місцевих бюджетах, щоб вони могли підтримати комунальних виробників теплової енергії та забезпечити проходження опалювального сезону.

romny24.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: