На Сумщині пересувні поштомобілі «Укрпошти» не справляються зі своїми задачами

29.11.2021

На сесії Тростянецької міськради депутат Інна Борисенко озвучила болючу проблему для сільського населення Вона розповіла, що до неї вже звернулося багато жителів сільської місцевості, яким перестали додому доставляти газети, люди не можуть через поштових працівників отримати пенсії, оплатити комунальні послуги, передплатити газети на наступний рік, повідомляє газета «Тиждень».

АТ «Укрпошта» з початку жовтня на території Сумської області здійснює реформу по переведенню роботи поштових відділень у селах на пересувні поштомобільні групи. За місяць «реформування» на території нашої громади майже в усіх селах ліквідовані поштові відділення, листоноші звільнені з роботи. Натомість доставка періодики жителям сільських населених пунктів та надання їм банківських та інших послуг пущені на самоплив, – розповіла Інна Борисенко.

За її словами, поштомобільні групи курсують по селам за відомими тільки їм графіками. Люди у невіданні, коли їм привезуть газети, коли доставлять пенсію. В багатьох випадках порушуються строки доставки передплаченої періодики, яку за договорами з поштою людям повинні доставляти додому. Адже в передплатній ціні на газету біля третини вартості складає оплата за доставку – і обов`язково додому. Натомість є дуже багато прикладів, коли газети не розносяться за адресами. Практично не займаються поштові працівники і передплатою газет на наступний рік.

Депутати одноголосно підтримали депутатське звернення Інни Борисенко до «Укрпошти» з вимогою припинити нерозбериху із доставкою газет і пенсій. Вони також звернулися до губернатора Сумщини взяти цю проблему на свій контроль. Бо те, що сьогодні відбувається на Тростянеччині – є по всій області.

okhtyrka.online

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: