Сумські архітектори розглянуть варіант будівництва на Красовицького ще однієї висотки

30.11.2021

3 грудня у Сумах пройде засідання архітектурно-містобудівної ради. На порядку денному – одне питання: обговорення проекту містобудівної документації «Детальний план території на земельній ділянці на пров. Красовицького, 1А, у м. Суми». Місце проведення – конференц-зал ЦНАП (вул. Горького, 21). Початок – 13.30.

Нагадаємо, цей проект влітку цього року виносився на громадське обговорення. Йдеться про ділянку біля невеликого озерця у сквері «Дружба». Тут планується будівництво сучасного висотного будинку із вбудованими приміщеннями громадського призначення на першому поверсі.

Громадськість бурхливо відреагувала на цю пропозицію і висловилася категорично проти. До ДПТ було багато питань – від доцільності появи висотки  в центральному сквері Сум до проблем із транспортною розв’язкою. Зрештою як резолюцію громадських слухань ухвалили таке: ДПТ громадськість не погодила. Для подальших переговорів повинна  бути створена погоджувальна комісія, яка мала розставити всі крапки над «і» та прийняти остаточне рішення. Проте натомість у Сумах проведуть містобудівну раду. Може, все вже погодили? Подивимося, що скажуть сумські архітектори.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: