У Шостці очікується чергове підвищення вартості води

01.12.2021

Сьогодні, 1 грудня, відбулося засідання виконавчого комітету Шосткинської міськради. На ньому, зокрема, розглянули питання про коригування тарифу на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення.

Нагадаємо, востаннє його переглядали у червні. Тоді затвердили вартість водопостачання на рівні 11,60 грн/м.куб., за водовідведення – 16 грн/м.куб. Нині ж КП ВУВКГ «Водоканал» просить коригувати тариф через підвищення електроенергії. Її вартість зросла фактично вдвічі.

«У зв’язку з тим, що стрімко зростає ціна на електроенергію, виникає потреба щодо коригування тарифу на складову по електроенергії. Таким чином розрахункова вартість на водопостачання – 15,10 грн, по водовідведенню – 19,40 грн», – доповіла начальниця управління економіки Дар’я Гребенюк.

Вона додала, у діючий тариф закладена вартість 1 кВт на рівні 2,50 грн, нині ж його розрахункова вартість становить 5,24 грн.

«За останні 5 місяців стрімко зростає електроенергія. Якщо ми у травні за місяць платили за електроенергію близько 1 млн грн, то за листопад треба заплатити близько 2 мільйонів. Електроенергія зростатиме і далі», – сказав директор КП ВУВКГ «Водоканал» Олександр Міхньов.

Від членів виконкому прозвучала пропозиція перед підвищенням тарифу на будь-яку послугу проводити незалежний аудит підприємства.

У підсумку міський голова Микола Нога наполіг на громадському обговорені цього питання. Тож до його розгляду вирішили повернутися після зустрічі представників “Водоканалу” з шосткинцями. У свою чергу очільник підприємства запропонував оплачувати електроенергію з міського бюджету…

shostka.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: