Новий дитсадок у Сумах не відкриють і цього тижня

02.12.2021

Незважаючи на обіцянки та доручення відкрити дитсадок «Світлячок» у 12-му мікрорайоні цього тижня – це знову не відбудеться.

Нагадаємо, минулого тижня мер Сум Олександр Лисенко доручив готувати дитсадок «Світлячок» до відкриття вже цього тижня. Проте сьогодні, 2 грудня, на сторінці мера у Фейсбуці з’явилася інформація, що садок ось-ось відкриють, уже майже все готове, і він сподівається, що Новий рік діти зустрінуть уже в ньому.

«Останні приготування перед відкриттям унікального садочка в Сумах!

Сьогодні провели робочу нараду з представниками управління капітального будівництва та дорожнього господарства, управління освіти і науки, облдержадміністрації, керівництвом дитячого садка та організацією, яка займалася виконанням робіт.

Ми почали зводити садок у червні 2020 року.

Сама будівля є унікальною, адже в ній передбачені широкі коридори, просторі зали, по-сучасному сплановане внутрішнє розміщення в групах, максимальна інсоляція, ефективне утеплення.

Всі меблі, які завезені в дитячий заклад, зроблені з екологічної сировини, без фарби, лаку та неякісних матеріалів.

Проєкт виконувався на умовах співфінансування, де 60% – це кошти бюджету Сумської громади, а 40% – державний бюджет.

Будівництво садочка на цій території вирішує проблему завантаженості сусіднього закладу дошкільної освіти.

Наразі можемо повідоми, що садочок у 12-му мікрорайоні готовий на 100%, завершуються роботи з благоустрою. Зараз триває офіційна процедура, щоб здати в експлуатацію заклад дошкільної освіти. Готуємося до відкриття, адже хочемо, щоб дітки відзначали новорічні свята уже в «Світлячку», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо: раніше його планували відкрити до Дня Незалежності, потім у листопаді.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: