Басейн у 29-й школі Сум демонтують?

02.12.2021

На останній сесії Сумської міськради депутати вкотре обговорили перспективи недобудови басейну у районі школи №29 на вул. Заливній, 25.

Так, як розповів депутат Вадим Акперов, окрім демонтажу, з’явилася й інша альтернатива: «На погоджувальній раді ми розглядали це питання і дійшли висновку – необов’язково приймати споруду у комвласність та демонтувати її. Є другий варіант виходу із ситуації – передача споруди інвестору. А такі пропозиції надходять. Тому треба вирішити: чи варто нам брати у власність цю будову. Наразі вона ніде на балансі не стоїть і не враховується, і за фактом на тому місці лише земельна ділянка. А якщо ми приймемо недобуд у власність громади, чи не буде надалі проблем? Спортивний клуб «Бі-тон» готовий розібрати будову вже цього року і зробити цю ділянку вільною та безпечною для дітей. А потім уже подумати, що там краще збудувати – чи спорткомплекс, якщо це буде рентабельно, чи тенісні корти. Але це питання не п’яти хвилин, і треба порадитись із фахівцями».

Мер Олександр Лисенко сумнівався. За його словами, зі спортклубом велися переговори, але щоразу у них був різний варіант відповіді – то так, то ні.

До того ж, директор департаменту ресурсних платежів Юрій Клименко уточнив ситуацію: депутати вже встигли прийняти недобуд у власність і на засіданні 24 листопада просто внесли зміни до свого рішення. У ньому поміняли виконавця – тепер недобудовою займатиметься департамент інфраструктури замість управління капітального будівництва.

Відверто кажучи, ні спортклуб, ні інше комерційне підприємство не може отримати це майно в обхід аукціону. Навіть якби це була вільна ділянка, ситуація була б такою самою. Тож чекаємо від міськради остаточного вердикту – демонтаж чи все-таки аукціон на оренду майна чи ділянки та спортивний об’єкт?

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: