У Сумах визначили переможців виставки-конкурсу “Всесвіт очима дитини”

03.12.2021

У Сумах визначили переможців щорічної виставки-конкурсу “Всесвіт очима дитини”. 80 учасників представили роботи в різних видах образотворчого мистецтва. Переможці протягом 2022 року отримуватимуть щомісячні стипендії.

Переможниця у номінації “Живопис” Васіліса Берестнева представила на конкурс три свої роботи. Це — яскрава акварель “Пташка”, “Равлик”, написаний олією, і робота “Кохання жабок”.

“Мені дуже подобаються тварини. Усе моє життя було пов’язане з ними: і черепаха в мене — вдома, і жаби, і собаки дві в мене дома, і я ними надихаюся. І я надихаюся музикою, це емоції, це радість, і мені дуже подобається це передавати на мої малюнки”, — розповідає вона.

Ще один переможець у цій номінації, Костянтин Спиридонов, показав чотири картини, написані акрилом та аквареллю. Процес створення робіт дуже захоплює, каже хлопець.

“Коли я зробив ескіз на полотні і почав робити перші шари, — загрунтовувати охрою, потім вимальовувати тіні, — дуже подобається , детально все це вимальовувати”, — сказав він.

Мама переможниці в номінації “Скульптура” Лади Дзюбенко каже, що донька захоплювалася образотворчим мистецтвом з дитинства.

“Ми помічали, що вона намагається заповнити весь малюнок, весь аркуш, і стали це розвивати в ній. Я дуже пишаюся своєю дитиною. Також вдячна вчителям нашої художньої школи, що вони підтримують талант моєї дитини”, — сказала Олена Дзюбенко.

Конкурс “Всесвіт очима дитини” тривав протягом листопада. У ньому взяли участь майже 80 сумчан від 7 до 17 років.

“Захід наш покликаний привернути увагу суспільства до творчості сумчан. Виставка – це вже традиційний захід Центру соціальних служб. Вона проводиться більше ніж 25 років, була започаткована ще в далекому 1996 році, і з 2004 року”, — сказала організаторка конкурсу Марія Вертель.

Цьогоріч на конкурс представлено понад 170 робіт. Серед них — живопис, графіка, кераміка, народна іграшка, вишивка, декоративний розпис та інші види образотворчого мистецтва.

П’ятьох переможців визначили у номінаціях живопис, кераміка та скульптура. У нагороду протягом 2022 року вони щомісяця отримуватимуть стипендію з міського бюджету в розмірі 1000 гривень. Виставка робіт учасників конкурсу “Всесвіт очима дитини” триватиме в бібліотеці Шевченка до 15 грудня.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: