Сумщина долучилася до Всеукраїнського онлайн-марафону до дня людей з інвалідністю

03.12.2021

У Міжнародний день людей з інвалідністю з 10:00 до 18:00 проходить Всеукраїнський онлайн-марафон «Комунікація – Партнерство – Відкритість».

В урядовій студії, зокрема, перебуває представник Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю в Сумській області Олег ГАБ, в онлайн-доступності до діалогу долучені представники обласної влади, фахівці з районів і громад Сумщини, що опікуються питаннями осіб з інвалідністю.

Як зазначила під час відкриття заходу Урядовий уповноважений з прав осіб з інвалідністю Тетяна БАРАНЦОВА, інвалідність – це соціальне явище, уникнути якого не може жодне суспільство. Кожна держава відповідно до рівня свого розвитку, пріоритетів та можливостей формує соціальну та економічну політику щодо осіб з інвалідністю.

«Наша спільна мета – створити однакові умови для реалізації прав людьми з інвалідністю на рівні з іншими», – наголосила вона.

За її словами, форматом марафону передбачено виступи представників різних міністерств і установ щодо впровадження і реалізації політики безбар’єрності у державі, та відповіді на запитання, що надійшли від громадян напередодні.

Нагадаємо, що перед проведенням марафону була надана можливість надіслати свої запитання. Найбільше їх надійшло до Міністерства соціальної політики – понад 41%, а також до Міністерств охорони здоров’я та освіти і науки – по 19%.

Поставити свої запитання можна також і під час онлайн-трансляції марафону, надіславши їх на електронну адресу: marafon3122021@gmail.com.

Пряма трансляція марафону відбувається на YouTube-каналі Кабінету Міністрів України.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: