На Сумщині відбувся другий випуск водолазів ДСНС України

03.12.2021

3 грудня у новозбудованому водолазному комплексі Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України в м. Ромни завершився тримісячний навчальний курс, результатом якого стало отримання 18 здобувачами освіти робочої професії «Водолаз 3-го класу».

Серед новоявлених професіоналів водолазної справи більшість представників рятувального відомства. Наряду з ними після проходження теоретичного та практичного курсу, фінального складання іспитів, свідоцтва державного зразка отримали також 4 представники Національної поліції. Ще 7 водолазних спеціалістів ДСНС України пройшли тримісячну перепідготовку за професією «Водолаз».

Отже, країна отримала нових кваліфікованих спеціалістів, які роз’їдуться в свої регіони та будуть забезпечувати порятунок людей на водоймищах, проводити будь – які підводно-технічні роботи та підводне розмінування територій, кваліфіковано надавати першу домедичну допомогу, зокрема під час чергувань при проведенні масових заходів. Для Національної поліції України – це ще й можливість пошуку речових доказів у водоймищах. Ті, хто не планує працювати у силових відомствах, зможуть приносити користь народному господарству – працювати, наприклад, в портах чи на кораблях, обстежувати дно річок, озер, морів, океанів, ліквідовувати аварії суден та виконувати інші роботи у цьому напрямку.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
01.05.2024 Договір оренди комерційної нерухомості: як його правильно оформити
01.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 30 вибухів
01.05.2024 Нардеп Михайло Ананченко розповів деталі про роботу проєкту «Код пам’яті»
01.05.2024 6 місяців вважали зниклим безвісти: у Ромнах попрощаються із полеглим захисником Сергієм Передрієм
01.05.2024 У Сумах до Великодня влаштовують благодійний майстер-клас
01.05.2024 В одному з сумських будинків немає світла через стоки в підвалі

Коментарі: