На Глухівщині розвиватимуть туризм

03.12.2021

Глухівська міська рада долучилась до проєкту Міжнародної організації праці «Розширення формальних можливостей працевлаштування через розвиток зеленого та крафтового туризму в межах «Туристичного Трикутника Сумщини». Про цей йдеться на ФБ-сторінці міськради.

Відповідний Меморандум сьогодні підписала міський голова Надія ВАЙЛО на установчій зустрічі партнерів проєкту.

На зустрічі у ВСП «Глухівський агротехнічний фаховий коледж СНАУ» онлайн і оффлайн обговорювали цей пілотний для Сумської області проєкт, який фінансує Данія.

Після навчання, підвищення мотивації і захисту бізнес-проєктів у сфері зеленого та крафтового туризму планується профінансувати старт 25 місцевих ідей (планується приблизно по 3 тисячі доларів на придбання обладнання, матеріалів тощо).

На кого розрахований проєкт? Перш за все, на ті групи населення, чиє працевлаштування дуже проблематичне у нашому регіоні. Наприклад, люди передпенсійного віку, сільські жінки, молодь після закінчення навчання, люди з інвалідністю.

— Головне, щоб започатковані власні справи відкривались не для звітності, а розвивались як сімейний бізнес, розширялись, — висловив сподівання заступник голови Сумської ОДА Тарас САВЧЕНКО.

Партнерами проєкту є Сумський національний аграрний університет, Сумський обласний центр зайнятості та ін.

Вже через 18 місяців на території Глухівської, Кролевецької, Путивльської міських рад, Новослобідської сільської та Есманьської селищних рад можуть з’явитись місцеві унікальні бренди крафтових продуктів (тобто таких, які виготовляються власноруч і невеликими обсягами), зелені садиби чи інші туристично привабливі ідеї.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: