Депутати готуються до звільнення мера Охтирки?

04.12.2021

На засіданні 19 позачергової сесії Охтирської міськради, яка відбулася цього тижня, депутати спромоглися проголосували лише за порядок денний. Після завершення  непродуктивного засідання міський голова Павло Кузьменко у відеозверненні до містян зазначив:

– Вчорашня сесія була відкрита, депутати проголосували за порядок денний за основу. Але на цьому етапі секретар міської ради Мирослав Нікулін заявив про своє бажання піти у відставку за станом здоров’я. На жаль, а можливо й на щастя, на онлайн сесію виносяться лише життєво важливі питання. На сесіях у режимі відеоконференції не розглядаються заяви, звернення. У порядку денному було 4 питання: два бюджетних, одне – по звітам, і ще одне по підписанню договору між Охтирською міською радою та ТОВ «БрокЕнергія» в рамках передачі Охтирської ТЕЦ до комунальної власності. Але депутатів не цікавило теплозабезпечення лікарень, забезпечення первинки дифибрилятором, виділення коштів на виготовлення проектно-кошторисної документації для участі в наступному році у проектах ДФРР на умовах співфінансування будівельних робіт по школах.

Депутатів цікавило лише те, щоб було занесено до протоколу бажання секретаря піти з посади. Мирослав Нікулін покинув засідання сесії. Можливо й через погане самопочуття, але мені про це не відомо. Сама заява на звільнення також десь зникла.

Депутати взагалі не хотіли переходити до інших життєвоважливих питань. Вони виносили тільки одне єдине питання – зняття секретаря. Вже в котрий раз вони показують, що життя громади їх зовсім не цікавить. А цікавить їх зняття секретаря, а в подальшому, на скільки я розумію – звільнення міського голови.

Секретар має право сам готувати проекти рішень. І в деяких містах України, де були зняті міські голови, саме секретар ініціював зняття голови. Звичайно, можливо це колись відбудеться. Але сьогодні ми працюємо. І хто щоб не говорив, місто живе. Місто не розрушується. І навіть попри те, що в наступному році майже 500 нафтовиків, хоч і працюватимуть в Охтирці, але податки сплачуватимуть в Прилуки, наше місто буде і надалі розвиватись, оскільки ми взяли гарний темп. Всі знають, що будується басейн, що будується архітектурна пам’ятка -гімназія, вже виготовлено декілька пакетів проектно-кошторисної документації для ремонту доріг в Охтирці. І в нас на це все є кошти. І це не завдяки депутатам, а завдяки тому, що ми не розбазарили кошти, а зберегли їх на наступний рік.

У всіх прошу вибачення. Лікарня буде працювати. Школи будуть розвиватися. Ми напишемо гарантійні листи”, – зазначив Павло Кузьменко у своєму зверненні до охтирчан.

okhtyrka.online

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: