«Ми замерзаємо»: У Шостці жителі будинку-бараку залишилися без опалення

05.12.2021

Облізлі стіни, сходи, що покосилися, щілки в дверях, фундамент, який почав розвалюватися, тремтяча дерев’яна підлога. І це ще не всі біди, які спіткають мешканців будинку-бараку по Садовому бульвару 57. В поточному році жителям ще й централізоване опалення обрізали, зсилаючись на те, що труби, по яким подається теплоносій, більше не пригодні для використання.

На початку грудня більше двох десятків людей залишилися в холодних домівках. Мешканці проблемної споруди б’ють на сполох і благають міську владу поквапитися з вирішенням цього питання, аби хоча б новий рік зустріти у теплих оселях.

Заступник міського голови Віталій Могильний каже, що теплова мережа, що проходить через горе-будинок, має 100-відсоткове зношення.

«Саме тому «Харківенергоремонт» відмовилося її експлуатувати, бо не мають коштів на віднолення. За їх інформацією,  ремонт коштуватиме від 500 тисяч гривень… Виконавчий комітет зайнявся цим питанням, аби не залишити людей без опалення», — сказав чиновник і додав, що за словами газовиків, наразі немає технічної можливості, аби організуквати опалення за допомогою газових котлів.

Відтак було прийнято рішення оснастити кожу жилу кімнату електричними приборами обігріву. На сьогодні тривають роботи по заміні електромереж і обіцяють, що найближчим часом мешканці отримають прилади обігріву.

shostka.online

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: