На Роменщині підбили підсумки лісокультурної кампанії

05.12.2021

Колектив Роменського лісгоспу завершив цьогорічну лісокультурну кампанію в ході якої було висаджено майже 313 тис.

саджанців.

У рамках програми президента «Зелена країна» та акції Держлісагентства “Створюємо ліси разом” висаджено понад 20 тисяч сіянців. Загалом було створено лісів на площі біля 76 гектарів. Прикметно, що посадковий матеріал висадили не лише на землях держлісфонду, а й доповнювали зеленими насадженнями території шкіл та дошкільних закладів.

До створення нових лісів долучилося понад 270 учасників: громадськість та представники влади, школярі, студентська молодь і навіть вихованці дитячих садочків.

Слід зазначити, що лісокультурна кампанія цим не завершена. Зараз продовжується співпраця з територіальними громадами, які вишуковують землі для посадки нових лісів. Активну участь у цьому бере керівництво лісгоспу, яке зустрічається з керівниками об’єднаних громад. Як наслідок – вже винайдені ділянки для нових лісів на Роменщині. Тож наступної весни лісокультурна кампанія продовжиться. Для цього заходу в розсадниках уже підростає новий посадковий матеріал, у тому числі й із закритою кореневою системою.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: