У Шостці через зниження захворюваності закрили один із пунктів забіру матеріалу на ПЛР-дослідження

06.12.2021

Як розповіла під час апаратної наради завідувачка Шосткинським районним відділом Державної установи «Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Ірина Хаміцевич, за минулий тиждень на території Шосткинської громади було зареєстровано 188 нових випадків захворювання на коронавірус. З них у Шостці – 116.

«Ситуація стабілізувалася, але вона не покращується. Кількість хворих вже третій тиждень тримається приблизно на одному рівні. На сьогодні 65 хворих лікуються в інфекційному відділенні, у 59 підтверджений ковід», — додав головний лікар Шосткинської ЦРЛ Олег Штогрин.

Хоча кількість хворих зменшилася, але багато з них хворобу переносять важко, говорить він. «Спостерігаємо поступове зменшення амбулаторних хворих на ковід. Зараз амбулаторно лікуються 318 осіб, 26 серед них діти», — продовжив Олександр Жук, директор Шосткинського центру ПМДС.

Зменшується кількість хворих на ГРВІ. Серед дорослих — на 8% (захворіло 274 людини), серед дітей — на 39% (захворіло 90 осіб).

У зв’язку з тим, що зменшується кількість підозр на Covid-19, зменшується і кількість зроблених ПЛР-досліджень. «Прийнято рішення на цьому тижні тимчасово призупинити забір матеріалу у БК «Зірка». Будемо працювати, як і раніше, у 1-й та 3-й амбулаторіях, дитяче населення обслуговується у лабораторії №5», — повідомив Олександр Жук.

Поряд з цим Ірина Хаміцевич наголосила, досить високою залишається смертність серед хворих на ковід. Так, за листопада померло 45 жителів Шосткинської громади. Тому вона закликає жителів громади вакцинуватися проти Covid-19.

shostka.online

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: