КП «Міськводоканал» попросило у депутатів 14,8 млн

07.12.2021

На сесії Сумської міськради КП «Міськводоканал» звернулося до депутатів із проханням знайти цього року кошти на реконструкцію аварійного колектора на вул. Черкаській та Замостянській.

Справа в тому, що ще 5 березня на цих вулицях відбулося просідання ґрунту та руйнування залізобетонного колектора Д 400-600 мм. У зв’язку з аварійною ситуацією КП протягом семи місяців тимчасово перекачує стічні води від споживачів цих вулиць. Для чого постійно задіяно вісім осіб, які позмінно протягом доби чергують тут. Це ускладнює можливості КП щодо своєчасного обслуговування діючих каналізаційних об’єктів міста: прочистки колодязів, заміни аварійних ділянок трубопроводів тощо. Враховуючи оплату праці у нічний час та вихідні, витрати на це склали приблизно 95 тис. грн. На 13 900 л дизпалива витратили понад 389 тис. грн. Загальна сума витрат за весь період становить 484,20 тис. грн.

Крім того, 18 жовтня сталася чергова руйнація ділянки діючого каналізаційного колектора Д 400 мм навпроти будинку № 22 на вул. Римського-Корсакова, який проходить на глибині близько 6 м. КП «Міськводоканал» уже замінило цю ділянку самопливного колектора на власні сили та засоби. Проте для безперебійного водопостачання Хіммістечка та зменшення збитковості підприємства КП попросило депутатів вжити термінових заходів та виділити у 2021 році 14,79 млн грн департаменту інфраструктури (замовнику об’єкту) для реконструкції аварійного колектора Д 400-600 мм по вул. Черкаській та Замостянській.

У разі затягування робіт з’явиться загроза неконтрольованої витічки стічних вод на поверхню, і КП буде змушено зупинити роботу Пришибського водозабору, тобто припинити централізоване водопостачання Хіммістечка, зокрема лікарень, садків та шкіл.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: