На Сумщині небайдужі допомогли спіймати п’яного водія

07.12.2021

У Лебедині, завдяки вчасному зверненню небайдужих громадян, працівники групи реагування патрульної поліції зупинили чоловіка, який керував автомобілем з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Відносно нього правоохоронці склали адміністративні матеріали і тепер за свої дії він постане перед судом.

Вчора до поліції звернулись громадяни, які повідомили, що в місто Лебедин рухається автомобіль ВАЗ-2121, водій якого, ймовірно, перебуває в стані алкогольного сп’яніння. Під час руху своїми діями він ледь не скоїв декілька ДТП.

Співробітники групи реагування патрульної поліції відділення поліції № 3 (м. Лебедин) негайно розпочали пошуки транспортного засобу за орієнтуванням. І невдовзі виявили та зупинили його на одній з вулиць міста Лебедин.

Водій авто мав явні ознаки алкогольного сп’яніння, тож правоохоронці запропонували йому пройти огляд на стан сп’яніння на місці зупинки. Від чого той відмовився та попрохав пройти огляд у медичному закладі. Проте, потрапивши до лікарні, і там проходити огляд відмовився.

Відтак поліцейські склали відносно чоловіка протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративне правопорушення «Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції» та відсторонили його від керування. За скоєне йому загрожує 17 000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами строком на один рік.

Відео із затримання можна переглянути за посиланням тут.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: