Лісівники Сумщини планують продати 48 тисяч новорічних ялинок та сосен

08.12.2021

Лісогосподарські підприємства Сумщини почали продавати новорічні дерева оптом, а подекуди стартував й роздрібний продаж. Усього за передноворічний сезон мають намір продати 48 тисяч ялинок та сосен, йдеться на сайті обласного управління лісового та мисливського господарства.

“Середня реалізаційна ціна за метрове деревце прогнозується в межах 80 грн”, – вказують на сайті управління.

Придбати деревця сумських лісництв можна буде на спеціальних Ялинкових базарах. Їх облаштовують на базі центральних садиб та лісництв. Ціни лісництва встановлюють самостійно. Усі дерева, які продаватимуть – промарковані. Так вони стають законними для продажу. А зісканувавши код, можна дізнатись, де виросла новорічна ялинка.

Охороняти ліс від незаконних порубів цьогоріч будуть 73 бригади з 248 людей. Крім того, про незаконний поруб можна повідомляти на гарячу лінію обласного управління з охорони хвойних насаджень за телефоном (0542) 77 02 69.

Де придбати ялинку у Сумах

В обласному центрі на майже усіх ринках облаштовують місяця для приватних підприємців, які торгуватимуть ялинками. Почнеться продаж з 14 грудня й триватиме до 31 грудня.

За інформацією, яку під час апаратної наради 6 грудня озвучила заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тамара Іщенко, найбільше місць для продажу новорічних дерев буде на центральному ринку.

“Є вільних 250 погонних метрів. Вартість оренди одного погонного метра для підприємця – 250 грн. На Курському ринку буде 10 вільних мість по 5 погонних метрів кожне. На ринку МП ВТП місця для торгівлі відсутні. На привокзальному ринку 170 квадратних метрів, а на ринку по вилиці Інтернаціоналістів – 400 квадратних метрів. Ціна квадратного метра – 140 грн”, – розповіла Тамара Іщенко.

Цю інформацію надали Тамарі Іщенко керівники ринків. З її слів, вартість оренди для підприємців вже не зросте.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: