На Сумщині додалося лісових доріг

08.12.2021

Впродовж року сумські лісівники збудували і ввели в експлуатацію понад 11 кілометрів лісових доріг, суттєво збільшивши у лісах загальний арсенал дорожніх кілометрів.

Про користь доріг і необхідність їх будівництва вже давно не треба нікого переконувати. І лісівники, і відвідувачі лісу відчувають значні переваги тих місць, де прокладені лісові шляхи. Дороги значно спрощують роботу лісівників та дають змогу швидко дістатись до ділянки лісу у випадку виникнення лісової пожежі. Вони в рази полегшують під’їзд транспорту до лісової галявини та значно скорочують відстані між населеними пунктами.

Тому мережа лісових доріг, збудованих держліспами Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства, кожен рік додає до дорожньої лісової карти області нові кілометри.

Цьогоріч найбільше – 2,2 км дороги з твердим покритям та 2,2 км земляного полотна спорудили у Свеському лісгоспі. 2 км дороги та 1 км земляного полотна збудували у Краснопільському лісгоспі. По 1,5 км дорги та земляного полотна додалося у Тростянецькому та Сумському лісгоспах. 1,2 км збудували дороги у Лебединському лісгоспі та по 1 км спорудили глухівські, кролевецькі та шосткинські лісівники.

Загалом по області здали в експлуатацію 11,4 км доріг з твердим покриттям та 9,7 км – земляного полотна, виконавши заплановані зобов’язання відповідно на 136 % та 105 %.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: