У Сумах з’явилися комунальні сенсорні кімнати

09.12.2021

Суми отримали у подарунок дві сенсорні кімнати. Це обладнання для міського інклюзивно-ресурсного центру, яке має допомагати в розвитку дітей з особливими освітніми потребами. 9 грудня їх показали журналістам Суспільного.

Обладнання темної кімнати психологічного розвантаження призначене, щоб знімати нервове перенапруження. Її антипод — світла ігрова кімната – призначена, аби сповнюватися позитивною енергетикою та емоціями, розповідає директорка інклюзивного центру Юлія Крикуненко. Облаштували їх у рамках проєкту від “Інституту соціально-емоційної освіти”.

“Серйозний приз, який нам обіцяло товариство, якщо ми виконаємо всі умови, якщо ми будемо активними, навчимо наших педагогів працювати саме в кімнатах з усіма елементами, для того, щоб діти були розвиненими, адаптованими. Це все вартістю до 400 тисяч, жодної бюджетної копійки ми не затратили. Все отримали як винагороду за нашу роботу, за наше прагнення як заохочення”, — розповіла начальниця управління освіти і науки Сумської міськради Антоніна Данильченко.

У проєкті взяли участь всі школи Сум і близько 900 вчителів, сказала керівниця центру професійного розвитку педагогів Вікторія Закорко. Це були 37 тренінгів, стартували вони у березні 2021 року.

“Саме директори побачили і були першими учасниками тренінгу, відчули його ефективність на собі і почали запрошувати в заклади освіти. Під час навчальних тренінгів педагоги мали можливість отримати методики взаємодії з дітьми, опрацювати форми ненасильницького спілкування”, — зазначила вона.

За три роки існування інклюзивного Центру комплексну оцінку розвитку пройшли понад 2 тисячі дітей, говорить Юлія Крикуненко.

“Наш центр надає послуги особливим діткам, які мають певну траєкторію розвитку, і для покращення їхнього стану саме таке обладнання надає такі можливості — покращенню траєкторії розвитку цієї дитини. Цими кімнатами користуватимуться всі дітки міста, тобто які відвідують і дошкільний навчальний заклад, і шкільний”, — зазначила Крикуненко.

За її словами, аби потрапити на заняття у сенсорну кімнату, батькам треба звернутися до інклюзивного центру та записатися в чергу. Потім дитина буде відвідувати кімнату за графіком.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
01.05.2024 Договір оренди комерційної нерухомості: як його правильно оформити
01.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 30 вибухів
01.05.2024 Нардеп Михайло Ананченко розповів деталі про роботу проєкту «Код пам’яті»
01.05.2024 6 місяців вважали зниклим безвісти: у Ромнах попрощаються із полеглим захисником Сергієм Передрієм
01.05.2024 У Сумах до Великодня влаштовують благодійний майстер-клас
01.05.2024 В одному з сумських будинків немає світла через стоки в підвалі

Коментарі: