За час карантину учетверо менше людей перетнули кордон з Росією на Сумщині

09.12.2021

Кількість людей, які перетнули кордон з Росією у межах Сумської області за час карантину, зменшилася в чотири рази. Кількість автомобілів – у два рази. Про розповів речник Сумського прикордонного загону Роман Ткач.

Наразі, з березня 2020, у межах області через пандемію працює два прикордонних пунктів пропуску з 12. Це – “Бачівськ” та “Юнаківка”. Пропускна спроможність останнього — 3 тисячі людей на добу, 150 вантажівок, 300 легковиків та 20 автобусів.

“За минулу добу в цьому пункті пропуску перетнуло близько 200 осіб та близько 100 транспортних засобів. Якщо порівняти вантажно-пасажирський потік, який був до запровадження карантинних обмежень, у цьому пункті пропуску перетинало кордон близько 500 людей щодоби”, — зазначив Ткач.

До початку російсько-української війни на Сумщині працювало 24 прикордонних пункти пропуску. Через агресію Росії у 2014 році всі пости обнесли колючим дротом, обкопали протитранспортними ровами та капонірами, встановили бліндажі для укриття персоналу та людей, які подорожують, на випадок мінометного або артилерійського обстрілу. У лютому 2015 року половину переходів закрили.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: