Від 5 до 80 тис. грн нагороди: На Охтирщині провели конкурс на кращий населений пункт громади

10.12.2021

На 11-й сесії Чернеччинської сільської ради підбили підсумки та вручили сертифікати переможцям огляд-конкурсу на кращій благоустрій території.

У номінаціях «Краща садиба» перемогу отримав Кривоколіско Сергій Іванович (с. Хухра, сертифікат на 5 000 грн.), «Вулиця кращого благоустрою» визначено вул. Готеляка с. Чернеччина (40 000 грн.), «Кращій заклад бюджетної сфери» КЗ «Хухрянський ЗДО (ясла-садок) «Росинка» (20 000 грн.) та «Кращій населений пункт громади» – с. Чернеччина (80 000 грн.).

Протягом місяця переможці подадуть до сільської ради заявку на виконання ремонтних робіт, робіт з благоустрою або придбання матеріалів.

Загалом, у 2021 році бажання позмагатися у номінації «Краща садиба» виявили 12 родин. За звання «Кращого населеного пункту» – 2, в інших номінаціях було по 5 заявок.

У  2022 році конкурс продовжиться. Алгоритм конкурсу наступний. В першу чергу бажаючим потрібно звернутися до свого старостату, а мешканцям сіл Чернеччина, Борзівщина, Доброславівка, Журавне, Попелівщина, Риботень, Ясенове безпосередньо до сільської ради. Старостати спільно з депутатами округу формують єдину заявку до участі в конкурсі до 31 березня. На засіданні комісії відбувається їх розгляд та формується перелік учасників по кожній з номінації. В свою чергу комісія з березня по 31 жовтня здійснює 2 моніторингових візити до кожного учасника конкурсу та проводить оцінювання згідно визначених критеріїв. Листопад місяць відведений для підведення підсумку та визначення переможців.

Конкурс започаткований рішенням другої сесії Чернеччинської сільської ради восьмого скликання від 23 грудня 2020 «Про затвердження положення про щорічний огляд-конкурс на кращий благоустрій території населених пунктів громади, вулиць та провулків, будинків бюджетної сфери та приватного сектору у Чернеччинській територіальній громаді». Розпорядженням Чернеччинського сільського голови від 17 лютого 2021 №6-ОД «Про огляд-конкурс на кращий благоустрій території населених пунктів громади, вулиць та провулків, будинків бюджетної сфери та приватного сектору» створено конкурсну комісію у складі 5 осіб.

okhtyrka.online

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: