На Сумщині перед новорічними святами посилять контроль за дотриманням карантину

10.12.2021

Про це йшлося під час відеоселекторної наради із головами райдержадміністрацій та громад.

«Перед новорічними святами люди приїжджатимуть із сільської місцевості у міста за продуктами, подарунками, їздитимуть на свята в гості, тому необхідно посилити контроль за дотриманням карантинних обмежень у продовольчих та непродовольчих магазинах, на ринках, в транспорті, у місцях великого скупчення людей. Ми не маємо допустити збільшення рівня захворюваності на СOVID-19 після свят», – підкреслила заступник голови облдержадміністрації Олена Бойко.

Мобільні групи мають продовжувати проводити перевірки, в тому числі й сертифікатів з вакцинації у населення, відповідно до чинних карантинних норм, а жителі області – дотримуватися маскового режиму, дистанції та дезінфекції.

«Розуміємо, що біля кожного магазину чи ринку не стоятимуть двадцять чотири години на добу мобільні бригади, які б слідкували за дотриманням протиепідемічних вимог серед населення. Тому я звертаюсь до всіх голів громад з проханням проводити роз’яснювальну роботу в цьому напрямку, – говорила Олена Бойко. – Нагадую, що ми залишаємося в «червоній зоні». І якщо послабимо цю роботу, то після новорічних свят отримаємо новий спалах коронавірусної інфекції».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: