У Конотопі електрообігрівач спричинив пожежу

11.12.2021

10 грудня о 15:24 до Служби порятунку «101» надійшла інформація про пожежу в приватному житловому будинку по вул. Осипенка у м. Конотоп. Телефонували випадкові перехожі, які побачили дим, що виходив із будівлі.

Вже через 6 хвилин на місце виклику прибув черговий караул 15-ї державної пожежно-рятувальної частини. Як було встановлено, в одній із кімнат вогонь охопив диван, шафу та домашні речі, утворилося задимлення. Ускладнювало ситуацію те, що будівля була дерев’яна. О 15:35 вогнеборці локалізували загоряння, запобігши поширенню полум’я на інші приміщення та весь будинок. А о 15:50 пожежу ліквідували.

Всього на гасіння залучалося 9 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

За попередніми даними, літня господарка, яка відпочивала, прокинулася від температурного впливу і побачила, що горить постільна білизна на дивані, поруч з яким знаходився електрообігрівач. На щастя, жінка встигла вчасно евакуюватися.

За попередніми висновками фахівців, припустима причина загоряння – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електропобутових приладів. Для попередження таких випадків, обігріваючи оселю, будьте відповідальними у дотриманні вимог пожежної безпеки.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: