У Ромнах водій “під градусом” намагався підкупити поліцейських

13.12.2021

На вулиці Київська м. Ромни під час чергування поліцейські сектору реагування патрульної поліції зупинили 30-річного місцевого жителя, який керував автомобілем марки “Рено Меган”. Під час перевірки поліцейські помітили, що чоловік має явні ознаки алкогольного сп’яніння, тому запропонували роменцю пройти медичне обстеження на факт вживання алкогольних чи наркотичних засобів.

На що зупинений, аби уникнути відповідальності, почав умовляти працівників поліції «вирішити питання» за гроші, пропонуючи за не притягнення його до адміністративної відповідальності 2000 гривень. Правоохоронці попередили порушника про відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди, але він продовжив умовляти поліцейських не складати відносно нього протокол.

Під час подальшої бесіди порушник все ж погодився пройти перевірку на стан сп’яніння на місці. Як результат, Drager показав 0,37 проміле.

Стосовно громадянина було складено адміністративний протокол за ч.1 ст. 130 “Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння, що знижують їх увагу та швидкість реакції” Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Крім цього, стосовно чоловіка, який намагався уникнути відповідальності за адміністративне правопорушення пропонуючи правоохоронцям гроші, відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 369 «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» Кримінального кодексу України.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: