На Сумщині судитимуть прикордонника за плани незаконно переправити українця до РФ

13.12.2021

Слідчі ДБР за сприяння ДВВБ Держприкордонслужби завершили досудове розслідування стосовно прикордонника із Сум та його спільника, які за 10 тисяч євро намагалися незаконно переправити українця до Російської Федерації.

Громадянин України через прострочений паспорт не міг офіційно перетнути кордон, тому вирішив скористатися допомогою свого товариша, який мав зв’язки з прикордонниками.

Встановлено, що офіцер одного із оперативних відділів Державної прикордонної служби України оцінив таку послугу в 10 тис. євро. Він пообіцяв переправити чоловіка до РФ поза пунктами пропуску, адже був обізнаний із маршрутами оперативних нарядів та міг визначити безпечне місце і час для переправи.

Гроші прикордонник вирішив отримати через посередника – свого знайомого.

Правоохоронці затримали прикордонника та спільника у червні 2021 року під час передачі грошей.

Зловмисники обвинувачуються у незаконному переправленні осіб через державний кордон України та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 368 КК України).

Обвинувальний акт направлено до суду.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Сумська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону України, оперативний супровід – ДБР.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: