Сумським школярам розповіли про відповідальність неповнолітніх за скоєння правопорушень

14.12.2021

14 грудня  помічник голови Зарічного районного суду м. Суми Юлія Хілько зустрічалася з учнями 9-го та 11-го класів Сумської школи №24.

На жаль, серед підлітків є поширеною думка, що за їх правопорушення відповідають батьки і вони не будуть покарані, оскільки не досягли повноліття. Але насправді це твердження є помилковим. Законодавством передбачені конкретні випадки, коли юридична відповідальність неповнолітніх починається з 16 років, а за вчинення деяких кримінальних правопорушень і з 14 років.

З метою покращення обізнаності учнів Юлія Хілько розповіла їм про адміністративну та кримінальну відповідальність неповнолітніх. Пояснила, з якого віку дитину, що вчинила правопорушення, можуть притягнути до відповідальності, та за які вчинки.

Приклади реальних історій з судової практики щодо вчинення злочинів неповнолітніми особами вразили слухачів. Дітям було над чим замислитися та зробити відповідні висновки, звернути увагу на свою поведінку.

А на завершення зустрічі доповідач порадила учням добре навчатися та не робити вчинки, за які буде соромно їм та їх батькам.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: