Олександр Стрельченко: Ми перебуваємо поряд з ліквідаторами аварії на ЧАЕС постійно, а не тільки під час мітингів

14.12.2021

14 грудня в Сумах вшанували пам’ять тих, хто ціною власного життя закрив смертоносне дихання атомного реактора. Саме 14 грудня 35 років тому був побудований об’єкт «Укриття», який спроєктували і спорудили у рекордно короткий термін – всього за півроку.

Серед присутніх були й опозиціонери, які вже багато років поспіль відстоюють права чорнобильців і на місцевому, і на державному рівнях.

«Минула вже третина століття з часу тієї страшної катастрофи, яка змусила здригнутися всю Європу. І всі ми знаємо, що якби не мужність та самовідданість ліквідаторів аварії, наслідки Чорнобильської катастрофи були б набагато страшнішими. Розуміючи і психологічний стан ліквідаторів, і стан їхнього здоров’я, наша політична сила ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ стоїть на захисті громадян, які постраждали від наслідків аварії на ЧАЕС. Завдяки нашим ініціативам з обласного бюджету були виділені мільйони гривень на потреби диспансеру радіаційного захисту населення. Ми знаходили кошти на оздоровлення і лікування чорнобильців. Головне, що для нас немає дат, пов’язаних з аварією на ЧАЕС. Ми перебуваємо поряд з ліквідаторами постійно», – наголосив голова Сумської регіональної організації ОП-ЗЖ Олександр Стрельченко.

Він зауважив, що вже на наступній сесії обласної ради 17 грудня опозиціонери планують направити звернення до керівництва країни щодо прийняття державної програми забезпечення житлом постраждалих від аварії на ЧАЕС. І тоді буде можливість вирішувати це питання на місцевому рівні.

Пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи.

Політик подякував ліквідаторам за їхній подвиг і побажав усім здоров’я, миру, добра та злагоди.

Сьогодні на Сумщині проживає 12,5 тисяч людей, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, 7 тисяч мають статус ліквідатора.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: