У Сумах може з’явитися ще одна липова алея

14.12.2021

У Сумах має з’явитись ще одна липова алея – на вулиці Герасима Кондратьєва. Старі дерева, які є неподалік Сумського національного аграрного університету, планують зрізати. Це буде після тендеру, який призначений на 15 грудня.

Липова алея з’явиться на вулиці Г.Кондратьєва від кінцевої зупинки тролейбусів до вулиці Гамалія. Частину лип висадили навесні. Дерева виростив виш, каже декан факультету агротехнологій Ігор Коваленко.

“Липи віком до 7 років, було вирощено до тисячі лип. Навесні цього року (2021-го – ред.) силами нашого університету ми висадили по ділянці від Гамалія до аеропорту близько 200 дерев. Це були липи. І де зупинка тролейбуса, там були клени. Липи були висаджені з величезним комом, вони зразу після висадки прийнялися і активно почали розвиватися, жодне дерево не загинуло під час висадки”, – розповів він.

Тепер треба зрізати 65 дерев, ще 23 – частково обрізати. Тендер на ці роботи оголосила Сумська міськрада 6 грудня, їх вартість – майже 200 тисяч гривень. З пропозицією поміняти дерева на нові до них звернувся виш, розповів директор департаменту інфраструктури міста Суми Олександр Журба.

“Оскільки там уже аварійні тополі були, ми їх кронували, але ж ми розуміємо, що ці тополі як були аварійними, так і залишаються. Там вже десь і прикоренева гниль, і надалі, якщо їх залишити, вони заважатимуть росту тих молодих дерев, які висадив СНАУ”, – сказав Журба.

Озеленення проводять в рамках Меморандуму, який уклали з аграрним університетом, він передбачає взаємовигідні умови, розповів Ігор Коваленко. “Ми допомагаємо в озелененні, а місто обіцяє нам звернути увагу на наші ділянки дорожні, де потрібно їх відновити, покриття, нам обіцяють допомагати”, – сказав він.

Тендер на зняття дерев і підрізання тих, які поки не рубатимуть, має відбутись 15 грудня. Щодо ремонту доріжок на території аграрного університету, то поки документів про це у мерії немає, сказав Олександр Журба.

Угоду про спільну участь в озелененні міста уклали між міською радою та аграрним університетом у травні 2021 року. Планується також провести роботи у скверах “Альтанка” і “Покровський”, “Дружба”, на території поблизу центру “Романтика”.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: