Сумські лісівники активізували рейдову роботу

14.12.2021

Рейдова робота працівників лісової охорони у передноворічний період особливо напружена, адже окрім охорони цінних деревостанів та об’єктів природно-заповідного фонду, посиленої уваги потребують молоді насадження сосни та ялини.

За словами провідного інженера лісових культур Сумського держлісгоспу Наталії Яременко, на даний час у лісовому фонді підприємства нараховується 30,2 га хвойних насаджень у віці до шести років, з яких 28,3 га становлять соснові культури, а решта – ялинові.

«На цих ділянках у майбутньому має сформуватись лісова екосистема. Будь-яке їх пошкодження чи знищення ставить під загрозу багаторічну працю лісівників», – акцентує Наталія Яременко.

Саме тому у передноворічний період сумські лісівники активізують рейдову роботу. Так протягом грудня рейдовою бригадою держлісгоспу було здійснено 11 планових виїздів по охороні хвойних молодняків. В тому числі один виїзд організували спільно з національною поліцією.

Коментуючи стан справ, інженер з охорони та захисту лісу Владислав Голуб говорить, що незаконні поруби у хвойних молодняках останні роки не носять системного характеру.

«Зазвичай, це поодинокі випадки. Більшість громадян надають перевагу легально заготовленим деревцям, або, як альтернативу зрубаним деревцям, ставлять штучну ялинку чи використовують букети з гілок хвойних рослин. Крім того, лісогосподарські підприємства пропонують придбати ялинку в контейнері, яку після свята можна висадити в ґрунт», – говорить Владислав Голуб.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
30.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині обстріляли 5 громад
30.04.2024 Найбільше диверсійно-розвідувальні групи фіксуються на Сумському напрямку — речник ДПСУ Демченко
30.04.2024 У Ромнах попрощаються із захисником Олександром Багметом
30.04.2024 На Сумщині було щонайменше два зіткнення з ДРГ
30.04.2024 У Шосткинській громаді триватиме робота з ремонту та благоустрою шкільних укриттів
30.04.2024 У Сумах за тиждень у перинатальному центрі Пресвятої Діви Марії народилось 25 дітей

Коментарі: