У Сумах мобільні групи перевірили “Євробазар”

14.12.2021

Щодня мобільні групи з числа працівників поліції чергують на вулицях обласного центру. Правоохоронці перевіряють, як дотримуються карантинних обмежень не лише суб’єкти господарювання, а і громадяни.

Сьогодні одним з об’єктів перевірок був торгівельний центр «Євробазар». В першу чергу поліцейські проводять профілактичну та роз’яснювальну роботу серед підприємців. Але в той же час наголошують відвідувачам на необхідності дотримання дистанції та носіння індивідуальних засобів захисту.

Особливу увагу правоохоронці звертають на наявність сертифікатів про вакцинацію. У разі виявлення порушень правоохоронці їх документують та складають адміністративні матеріали.

Нагадаємо, що порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами, – тягне за собою накладення штрафу на громадян від 17 000 до 34 000 гривень і на посадових осіб – від 34 000 до 170 000 гривень.

Перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, – тягне за собою накладення штрафу від 170 до 255 гривень.

Поліція Сумської області нагадує, що карантинні обмеження встановлені постановою Кабінету міністрів України від 09.12.2020 № 1236, а також наголошує на необхідності дотримання карантинних вимог.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: