Верховний Суд поновив на посаді мешканку Сумщини, звільнену з роботи під час військової служби

14.12.2021

Поновити на посаді та виплатити середній заробіток за час вимушеного простою вирішив Верховний суд України у справі мешканки Конотопа Галини Степаненко. Коли жінка проходила службу в армії за контрактом, її звільнили з роботи.

Суд першої інстанції виніс рішення у цій справі у листопаді 2020 року, розповідає Галина Степаненко. “На той час прораховували ми цей середній заробіток за час вимушеного прогулу, то було нараховано 69 тисяч, але вже грудень 2021 року, тобто цю різницю чи будуть мені виплачувати у добровільному порядку, чи знову мені доведеться звертатися до суду, я не знаю. На даному етапі мова йде про 69 тисяч гривень”, – говорить вона.

В армії Галина Степаненко з 2016 року. До цього жінка працювала бухгалтером у конотопському ліцеї близько восьми років, з них понад сім була головним бухгалтером. Заклад реорганізували. Відтак, її місце не збереглося. Правонаступником є Конотопське вище професійне училище.

За рішенням суду, навчальний заклад має поновити Галину Степаненко на посаді головного бухгалтера та виплатити кошти за час вимушеного прогулу, розповів юрисконсульт училища Євген Пшеничников. “Ми будемо зобов’язані найближчим часом виконати це рішення, оскільки воно остаточне і оскарженню не підлягає”, – додав він.

Галина Степаненко поновлюватися на посаді в училищі не планує. Нині працює бухгалтером у місцевій військовій частині.

“Довгий час вагалася, чи залишити мені військову службу і знову до цивільного такого життя, воно спокійніше, більше можеш собі дозволити часу приділити родині, але все ж таки моя душа вже зрозуміла остаточно, що лишаюся тут. Тут люди зовсім інші, вони тебе завжди можуть підтримати”, – каже вона.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: