Мер Ромнів прокоментував можливий розкол у громаді

15.12.2021

Минулого року Пустовійтівська та ще 5 сільрад подали до суду на Кабінет Міністрів України. Вимагають скасувати рішення про їхнє приєднання до Роменської громади. Тему розколу чи «перевороту» активно обговорюють роменці.

Голова Роменської міської ради Олег Стогній прокоментував, чи так це і, хто за цим стоїть. «Неприємна ситуація для мене. Якщо це, не дай Бог, відбудеться, це буде просто руйнування териоріальної цілісності нашої громади. Це, як зазначають нові вибори. Але мені немає різниці – невідомо ще, кому повезе, як кажуть. Не повезе тільки мешканцям і громаді в цілому. Тому що десь надходження більші, враховуючи скупченість фермерських господарств, а десь їх взагалі немає. А моя задача, як міського голови, їх розподіляти… Я навіть не бачу це у страшних снах. Але на всіх рівнях піднято це питання і я, думаю, що багато хто усвідомлює… А хтось свої амбіції, на приклад, намагається задовольнити», – говорить очільник громади.

У свою чергу виконуюча справами міськради Наталія Москаленко додала, що ця справа не завершена.

«Можливо, десь якісь чутки… Приєднання ж відбулося 12 червня згідно розпорядження Кабміну. Я не думаю, що суд вище за розпорядження Кабміну», – говорить вона.

Олег Стогній зазначив, що від Пустовійтівки справді найбільше надходжень у бюджет громади. Але, зазначає, що просто немає права «все туди вкласти». Говорить, що категорично проти від’єднання Пустовійтівки від Роменської громади і зробить максимально все, щоб цього не сталося.

У судовому позові Пустовійтівська сільська рада просить:

– визнати протиправним та скасувати розпорядження КМУ від 12 червня 2020 р. №723р. «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Сумської області» в частині включення до затвердженої території Роменської об`єднаної територіальної громади Пустовійтівської, Бобрицької, Біловодської, Зарудянської, Перехрестівської, Погожокриницької територіальних громад Роменського району Сумської області;

– зобов`язати КМУ включити до затверджених територій територіальних громад Сумської області Пустовійтівську об`єднану територіальну громаду у складі Пустовійтівської, Бобрицької, Біловодської, Зарудянської, Перехрестівської, Погожокриницької територіальних громад Роменського району Сумської області з адміністративним центром у с. Пустовійтівка Роменського району Сумської області.

romny24.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: