На Сумщині відбувся форум позашкільників

15.12.2021

Участь у форумі взяли заступник голови облдержадміністрації Олена БОЙКО та директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Вікторія ГРОБОВА.

«У закладах позашкільної освіти області напрацьовано позитивний досвід щодо проєктної діяльності – однієї з ефективних складових освітнього процесу, – зазначила Олена Бойко. – Творчому пошуку ефективних форм освітньої роботи щодо формування в дітей і молоді патріотизму та національної гідності сприяли обласні соціально-освітні проєкти, що були реалізовані в закладах освіти у 2017 – 2021 роках, зокрема обласний соціально-освітній національно-патріотичнийпроєкт «Голос крові: ми – Українці».

За її словами, у межах проєкту проведено низку заходів: екскурсій, туристських і краєзнавчих походів рідним краєм, науково-практичних учнівських конференцій, експедицій, пізнавальних програм, конкурсів, флеш-мобів, учасниками яких стали близько 50 тисяч дітей та учнівської молоді закладів освіти області.

Заступник голови облдержадміністрації відзначила дипломами активних учасників обласного соціально-освітнього національно-патріотичного проєкту «Голос крові: ми – Українці!»

Також Олена Бойко додала, що надійними партнерами в реалізації цього проекту стали родини вихованців закладів позашкільної освіти. Тому не випадково, в області в січні 2022 року стартуєновий проєкт, що має назву «Кровна родина». Метою проєкту є посилення виховного потенціалу родини, формування партнерських відносин між педагогами, батьками, державними і громадськими інститутами щодо виховання дітей та учнівської молоді.

Крім того, в рамках форуму Вікторія Гробова відзначила дипломами переможців іншого обласного конкурсу, що має назву «Діти розбудовують громаду».

Також під час форуму відбувалися презентації виставки за матеріалами обласного соціально-освітнього національно-патріотичного проєкту «Голос крові: ми – Українці!»; проєктів переможців обласного конкурсу «Діти розбудовують громаду» тощо.

Довідково. Наразі в області функціонує 52 заклади позашкільної освіти. Це центри дитячо-юнацької, еколого-натуралістичної, науково-технічної творчості, естетичного виховання, військово-патріотичні клуби, малі академії наук, центри, станції юних туристів, натуралістів, техніків у гуртках і творчих об’єднаннях яких  навчається близько 50 тисяч вихованців.

Сьогодні перед закладами позашкільної освіти стоять завдання щодо виховання цілісної особистості, усебічно розвиненої, патріота з активною позицією, який діє згідно з морально-етичними принципами і здатний приймати відповідальні рішення; інноватора, який змінюватиме навколишній світ, розвиватиме економіку, конкуруватиме на ринку праці, буде вчитися впродовж життя, передаватиме історичний досвід поколінь своїм нащадкам.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
01.05.2024 Договір оренди комерційної нерухомості: як його правильно оформити
01.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 30 вибухів
01.05.2024 Нардеп Михайло Ананченко розповів деталі про роботу проєкту «Код пам’яті»
01.05.2024 6 місяців вважали зниклим безвісти: у Ромнах попрощаються із полеглим захисником Сергієм Передрієм
01.05.2024 У Сумах до Великодня влаштовують благодійний майстер-клас
01.05.2024 В одному з сумських будинків немає світла через стоки в підвалі

Коментарі: