Робота Шосткинського управління соцзахисту на межі зупинки — усе через борг перед «Укрзалізницею» за пільговий проїзд

15.12.2021

Управління соціального захисту населення Шосткинської РДА заборгувало за перевезення пільгових категорій осіб , яке у 2019 році здійснювала «Укрзалізнициця», більше 300 тисяч гривень.

«Є судова ухвала суду першої та другої інстанції, що ми повинні заплатити «Укразалізниці» 318 тис. гривень. На сьогодні мені арештували усі рахунки районного бюджету і жодні виплати через управління проходити не будуть», —  розповів начальник управління соціального захисту населення Шосткинської РДА Володимир Могила.

Очільниця райради Вікторія Сокол заявила, що бюджет 2019 року наповнювався та мав можливість відшкодувати ці кошти.

«Договір першочергово був укладений на 40 тисяч. Потім залізниця чомусь виставила 300 тисяч, а завтра виставлять мільйон… Сьогодні всі прекрасно розуміють, що бюджети районних рад не наповнюються. Тобто ми просто так подаруємо 340 тис. гривень одній із самих бідних організацій, яка є в країні. При тому, що на онкохворих ми виділяли 420 тисяч», — додала вона.

Після довготривалого обговорення даного питання було прийнято рішення щодо погашення частини боргу, аби робота управління не була заблокована. Проте присутні в залі висловили припущення, що в подальшому ситуація може погіршитися, адже до цієї суми додадуться й штрафні санкції, а виплати соціально незахищеним верствам населення  району можуть опинитися під загрозою напередодні нового року.

shostkaonline.com

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: